kropp och form

Nordlander

Creation of Image

Kropp och form! Med allt utbud på modetidnignar, tv-kanaler med olika program där kroppen står i centrum, kan det för många skapas en negativ känsla. Men om vi frigör oss från de krav som ligger i samhället och de förväntningar på vad som är en perfekt kropp. Så är sanningen den att alla har fina drag i sin kroppsform. Varje form har sina styrkor. Varje individ känner olika med vad som är styrkorna. Många gånger är det när vi jämför oss med vad samhällets riktmärken som vi mår dåligt över den kropp vi själva har. Vi känner oss ofta missnöjda istället för att vara glada för det fina vi har.

 

Att tycka om sin kropp kan ibland innebära träning. Då menar jag inte fysisk träning utan psykisk. Att tala till sig. Att träna sin hjärna att se det som är bra och ignorera det som är mindre bra.

 

Vad säger jag till mig själv när jag ser mig i spegeln? Negativt eller positivt?

Vad hänger jag upp mig vid när jag ser mig i spegeln? Negativt eller positivt?

Vad känner jag när jag ska handla nytt? Negativt eller positivt?

Vår hjärna har större makt över vår kropp och våra känslor till oss själva än vi kanske tänker oss. Men det bästa är att vi kan lära oss att tänka annorlunda. Tillsammans med kombinationen att hitta rätt kläder för min form och jobba med min hjärnas inställning till mig själv - kan jag faktiskt gilla min spegelbild

Min form äger!

Det finns många olika former på kroppar, ingen är den andra lik även om den benämns som rak och lång så skiljer sig benlängd, midja och överkropp, fötter, händer, hals etc.

Det är vanligt att kategorisera sin kropp som exempelvis päronformad, äppleformad etc.

Oavsett vilken kroppstyp vi har, bär vi alla på olika delar av vår kropp som känns mer eller mindre till behag.

Däremot finns det många bra "regler" att hämta från olika beskrivningar kring de olika kroppsformerna som varje person kan ha användning av.

Varje kropp har sina styrkor! Vi behöver bara lära oss att se dom!

 

Låt kroppen ta form

Copyright © All Rights Reserved