Make up

Nordlander

Creation of Image

Genom att ta reda på vem du är och vad dina önskemål med sminkningen är når vi bästa resultatet.

Make up kan användas på många sätt. Att sminka sig är inte naturligt för alla och behöver inte heller vara det. Men smink kan användas i samma syfte som vi väljer att använda kläder, nämligen till att förstärka de drag som du känner dig nöjd med och/eller ta bort fokus från de brister som du känner dig mindre nöjd med.

Make up kan göras avancerad med olika skuggor och färger, men kan också läggas naturligt och "osynligt" korrigerande.

 

Ofta hör jag att många upplever att de inte hinner lägga tid på morgonen, som mest hinner en att lägga mascara. Fast visst har vi tio minuter, frågan är bara om vi vill göra prioriteringen att lägga just de tio minuterna på oss själva.

Några GRUNDregler

Smink används i många olika syften. Men grunden är alltid viktig. Primer, concealer foundation, puder, shading, highlighting, ögonbryn och rouge. EN djungel av ord och produkter för den ovana och en självklarhet för den vana. Det enda jag med säkerhet kan säga ar att grunden avgör helheten.

Här nedan går jag igenom kortfattat kring några av de olika produkterna och varför och hur de kan användas.

 

  • concealer är krämen som tar bort röda partier, trötta ringar under ögonen etc. Denna kan läggas innan eller efter foundation beroende på foundation och önskemål.
  • Primer är en produkt som gör att din makeup håller längre. Den jämnar också ut porer och andra ojämnheter i huden vilket i sin tur skapar en slätare känsla. Denna lägger en innan ex foundation eller bbcreme
  • Foundation finns i många olika färger och konsistens. Här beror det helt och hållet vilken hud du har. Om du är äldre eller yngre. Foundation ger en jämn färgton i ansiktet. Bbcreme och mineralfoundation är några av foundations som ger en "lättare" känsla på huden
  • Shading och highlighting kan ses som en överkurs. Men här kan det roliga börja. Här kan du förstärka kindben, skapa struktur i ansikte, näsa etc. Shading är en färgton som är mörkare än din hudton och highlighting är en ljusare ton. Du kan använda både matta och glittriga toner.
  • Rouge är produkten som sätter färger på dina kinder. Får dig att se ut som du precis varit ute eller fått extra härlig färg under sommaren.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved